Kabak Musakka

Tarifi Oyla!

Zengin bir lif deposu olan kabağı tüketirken potasyum, fosfor, çinko, B1 ve C vitaminleri de alıyor ve böylece dengeli beslenme ilkelerine uygun bir şekilde beslenmiş oluyorsunuz. Kabak ayrıca göğsü yumuşatıyor, öksürüğü azaltıyor ve zihin açıyor. Lezzetli bir kabak yemeği çeşidi olan kabak musakka bu faydayla sebzeyle yaratabileceğiniz birçok değişik lezzetten biri, ayrıca yapılması da oldukça kolay.

Malzemeler:

4-5 adet kabak

250 gr. kıyma

2 adet domates

1 adet soğan

2-3 çorba kaşığı margarin yağı veya sıvıyağ

Tuz

Maydanoz ve dereotu

Yapılışı:

Kabakları iyice yıkayıp saplarını kestikten sonra üstlerini çok hafifçe kazıyıp bir daha yıkayın. Sonra da halkalar halinde doğrayıp tuzlu suya koyun. Bir tencerenin içinde yağ kızdırın ve içine küçük küçük doğranmış soğanları atıp pembeleşinceye dek kavurun. Çok küçük doğranmış 1 adet domatesi de kavrulmuş soğanların içine atın. Son olarak kıyma ve tuz ekleyin, birkaç kere karıştırıp ateşten alın. Başka bir tencerenin içinde yarım kaşık margarin ya da sıvıyağ koyun, eritin ve üstüne yıkayıp süzmüş olduğunuz kabak dilimlerini yerleştirin. Soğanlı kıymayı da kabakların üstüne yaydıktan sonra en üste halka halka doğranmış 1 adet domates koyun. Domateslerin üstünü örtecek kadar su ekleyin ve üstü kapalı olarak, çok kısık ateşte, karıştırmadan pişirin. Tencereyi arada bir sallamalısınız. Yemek suyunu çekip kabaklar yumuşadığında ateşten indirin ve üstüne incecik kıyılmış maydanoz veya dereotları serpiştirin.

Bir başka pişirme önerisi: Kabak musakka için halka halinde doğranmış kabakları kızartıp tencereye alma ve üstüne de harçla suyu ekleyip pişirme yoluna da gidebilirsiniz. Bu yöntemi tercih ederseniz kabakları kızarttıktan sonra kağıt havluyla yağlarını aldırmanız gerekir.